Agroleaf Power și PeKacid la cultura de grâu

În timp ce în prima jumătate a primăverii, stresul cauzat de lipsa precipitațiilor a fost una dintre provocările principale ale fermierilor în culturile de cereale, iar acum buruienile și ciupercile cauzate de cantitățile ridicate de precipitații necesită tratamente de protecție a plantelor. Am discutat cu Gábor Rácz, consultantul ICL, despre cum și de ce merită combinat acest lucru cu aplicarea îngrășămintelor foliare.

Un procent tot mai mare de fermieri utilizează  la fertilizarea foliară, dar merită menționat câteva lucruri. De ce să fertilizăm foliar chiar acum?
Se recomandă combinarea tratamentelor de protecție a plantelor cu aplicarea îngrășămintelor foliare, pentru că acestea sporesc eficacitatea produselor de protecție a plantelor, iar nutrienții suplimentari pot crește producția prin activarea proceselor fiziologice ale plantelor.

Ce se recomandă pentru asta?

Prima recomandare ICL pentru aceasta este utilizarea Agroleaf Power High N 31-11-11 + TE și Agroleaf Power total 20-20-20 + TE la o doză de 5 kg pe hectar cu un volum de apă de 250-300 litri.

De ce este necesar să avem un conținut crescut de azot în astfel de cazuri?

Producția cerealelor este influențată, în principal, de azot. În prezent, pe majoritatea câmpurilor de cereale, plantele se află aproape în fenofaza înfloririi urechilor, când pot absorbi și utiliza în mod eficient azotul aplicat foliar. Prin urmare, dacă protecția plantelor trebuie efectuată în acest stadiu, merită cu siguranță să se aplice îngrășământ foliar care conține azot.

De ce Agroleaf Power?

Familia de îngrășăminte foliare premium Agroleaf Power are două ingrediente speciale pe lângă ingredientul activ NPK pur și conținutul de chelat microelemente. Așa-numita formulă M77 crește eficiența aplicărilor foliare și asigură absorbția 100% a NPK și a microelementelor într-un timp  foarte scurt. În plus, activează procesele fiziologice ale plantei, conține substanțe nutritive ușor de asimilar, dar și activează sistemului radicular. Astfel, planta asimilează cantități mai mari de nutrienți.

Ați menționat că Agroleaf Power este una dintre sugestiile lor, dar care este cealaltă?

Datorită descompunerii bicarbonatului și a reglării pH-ului, PeKacid este un îngrășământ monocristalin hidrosolui, de tip PK cu, o compoziție de 0-60-20. Acestea sunt două caracteristici importante care sunt foarte utile pentru creșterea eficienței tratamentelor de protecție a plantelor. Solubilitatea este de 60 kg la 100 litri de apă, are un pH puternic acid (pH 2,2) și o putere de neutralizare a bicarbonatului de 240, ceea ce înseamnă că 1 kg de PeKacid poate neutraliza 240 g / l ion HCO3 din apa de irigare. În plus, previne înfundarea sistemului de irigații, iar utilizarea regulată poate preveni cu ușurință și în condiții de siguranță înfundarea liniilor de picurare, a țevilor și a mașinilor de erbicidat.

Care este doza recomandată de aplicarea?

Determinarea dozei de PeKacid poate fi ușor determinată din rezultatele obținute cu hârtie indicatoare HCO3 sau analiza apei. Știind acest lucru, poate fi calculat în câteva momente cu aplicația PeKacid care poate fi descărcată pe un smartphone-ul dumneavoastră. Cunoscând nivelurile ridicate de pH și HCO3 ale apelor din România în general, 1 gram / litru de PeKacid dizolvat în 250-300 litri de apă și apoi amestecat cu produse fitosanitare poate fi o doză orientativă.

Află mai multe