Agromaster cu ICL PK Plus și ICL PotashPlus

Combinarea soluțiilor naturale și a celor high-tech: un start sigur și o aprovizionare de lungă durată cu nutrienți pentru culturile de toamnă cu produse fertilizante ICL

Cum să alegem o gamă de îngrășăminte pentru a pune bazele unei cultivări profitabile anul viitor?

Având în vedere prețurile actuale ale inputurilor și ale recoltelor, există trei factori de care un fermier trebuie să țină cont pentru a obține un randament al investiției în îngrășăminte:

  • Suplimentarea nutrienților trebuie să se bazeze întotdeauna pe o analiză profesională a solului! Cu ajutorul acestei metode se va dezvălui capacitatea de aprovizionare cu nutrienți a solului și metoda poate fi utilizată pentru a corecta această capacitate dacă, de exemplu, absorbția fosforului este inhibată din cauza unei probleme de pH în sol. De asemenea, cu ajutorul acestei metode se va vedea dacă, pentru a crește cantitatea și calitatea producției de semințe, nu este suficient să se aleagă un produs cu acțiune îndelungată și cu eliberare controlată de azot, ci dacă este necesară și eliberarea controlată a fosforului, de exemplu.
  • Merită să alegeți îngrășăminte premium cu acțiune controlată, deoarece randamentul plus toleranța suplimentară la stres datorată ingredientelor active suplimentare patentate face ca tehnologia să fie competitivă din punct de vedere al prețului.
  • Optați pentru o gamă de îngrășăminte a căror alegere poate fi adaptată la rezultatele testelor de sol și a căror disponibilitate poate fi garantată de către distribuitor.

În această privință, produsele ICL sunt în prezent cu un pas înaintea celor mai importanți producători de îngrășăminte, deoarece pot îndeplini toate cele trei cerințe.

Îngrășăminte complexe și cele din categoria starter de la ICL pentru fertilizarea de bază și de toamnă: tehnologia inteligentă crește șansele unei recolte bune!

Experții ICL, având în vedere rezultatele testelor efectuate în această țară, recomandă o combinație a două game de produse pentru fermierii care doresc să asigure un randament bun al culturilor de toamnă – rapiță sau cereale – la costuri competitive la hectar:

Tehnologia inovatoare Agromaster este o sursă de azot cu acțiune îndelungată, controlată de un înveliș, care este utilizată pentru a crea un program de reaprovizionare cu nutrienți.

Sistemul inovator de fertilizare cu azot se bazează pe utilizarea unei tehnologii unice de fertilizare cu azot, care se combină bine cu efectele benefice ale polisulfatului mineral natural din ICL PK Plus și ICL PotashPlus.

Microgranulele sunt capabile să furnizeze nutrienți adecvați în apropierea zonei radiculare. O cantitate relativ mică (50-80 kg/ha) poate pune bazele unui sezon de succes. Datorită granulelor acoperite din Agromaster Start Mini, azotul rămâne la dispoziția plantei pentru o perioadă mai lungă de timp, astfel încât puteți furniza nutrienții de pornire dintr-o singură dată, ultra localizați – chiar în zona rădăcinilor. Beneficiile acestei tehnologii de livrare controlată a nutrienților cu acțiune îndelungată, cu înveliș, devin din ce în ce mai importante în condițiile unor condiții meteorologice imprevizibile. Căci nu este indiferent ce cantitate de azot investit se evaporă sau se scurge din sol.

În prezent, multe semănători moderne sunt capabile să împrăștie atât microgranule, cât și granule normale. În cazul în care nu este cazul, este posibilă și aplicarea de nutrienți în apropierea plantelor prin cultivarea separată a rândurilor. Îngrășămintele ICL PK Plus sau ICL PotashPlus pot fi aplicate în același timp cu semănatul, în doze de 200-250 kg/ha; amestecul potrivit trebuie selectat pe baza datelor de testare a solului. Deoarece aceste produse sunt pe bază de polisulfat mineral, ele furnizează cinci nutrienți (fosfor, potasiu, sulf, magneziu și calciu) și o sursă naturală de micronutrienți.

Tehnologia modernă de nutrienți cu eliberare controlată, combinată cu puterea naturii, poate oferi fermierilor o cultură de succes în orice condiții.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați consilierul nostru!

Irinel Lincă – reprezentant România
Linca.Irinel@icl-group.com
Tel: +40 769 941 175
Website: https://icl-sf.com/ro-ro/

Află mai multe