Îngrășăminte microgranulate cu eliberare controlată

Agromaster Start Mini – Îngrășăminte microgranulate cu eliberare controlată pentru culturile de câmp.

Ce înseamnă eliberarea controlată?

Îngrășămintele cu eliberare controlată joacă un rol important în creșterea producției culturilor agricole, în reducerea pierderilor de nutrienți și în facilitarea aplicării îngrășămintelor.Aceste produse controlează nivelul de nutrienți disponibili pe tot parcursul sezonului de creștere a plantei.Plantele tinere nu suferă datorită conținut ridicat de săruri la nivelul rădăcinii, iar plantele mai în vârstă au la dispoziție suficiente substanțe nutritive chiar și la sfârșitul perioadei de eliberare a îngrășământului.

O singură aplicare a îngrășămintelor cu eliberare controlată permite furnizarea de nutrienți  pentru a garanta o creșterea uniformă și un randamentul optim al culturilor. Toate acestea vă permit să obțineți rezultate maxime cu efort minim și o eficiență economică ridicată.

Cum funcționează?

 

  1. Sub influența temperaturii solului, umezeala penetrează învelișul semi-permeabil E-Max și dizolvă miezul de nu-trienți.

  2. Absorbția umidității și dizolvarea miezului de nutrienți duce la acumularea presiunii osmo-tice în interiorul granulei aco-perite E-Max.

  3. Presiunea osmotică duce la eliberarea soluției de nutrienți prin porii microscopici ai în-velișului E-Max.

  4. Nutrienții sunt eliberați în totalitate, iar învelișul E-Max se dezintegrează în sol.

Esența tehnologiei E-Max este pelicularea cu polimeri, care îmbunătățește eficiența utilizării nutrienților. Eliberarea de nutrienți depinde de umiditate și temperatură, astfel încât durata acțiunii poate fi prevăzută în avans.

Acoperirea semi-permeabilă reglează continuu eliberarea ingredientelor active pe bază de temperatură. La temperaturi mai ridicate, nutrienții sunt eliberați mai repede, iar la temperaturi mai scăzute, într-un ritm mai lent – adaptat la necesitățile nutrienților plantei.

Beneficii:

  • Minimizează pierderea de nutrienți prin levigare, volatilizare și scurgere.

  • Datorită eliberării continue de nutrienți, perioadele de stres datorate deficientelor de nutriție sunt evitate.

  • Datorită eliberării controlate de nutrienți, levigarea va fi mult redusă.

  • Se poate atinge o reducere de până la 40% a dozei de îngrășăminte comparativ cu îngrășămintelor convenționale.

  • Reduce costurile asociate îngrășămintelor, forței de muncă și resurselor

  • Datorită eliberării treptate a nutrienților, nu este afectată EC a solului.

De ce Agromaster produce rezultate mai bune?

Când se folosește îngrășământ cu eliberare controlată Agromaster, azotul este eliberat treptat pe măsură ce planta crește, rezultând în culturi din ce în ce mai bune.

Agromaster Start Mini combină beneficiile tehnologiei de eliberare a nutrienților peliculați de ICL Specialty Fertilizers cu îngrășământ granulat atent selecționat. Această combinație eficientă într-un singur produs consecvent asigură o acțiune de lungă durată prin eliberarea controlată a azotului și efectele imediate rezultate prin conținutul ridicat de nutrienți ușor de absorbit.

Beneficiile Agromaster Start Mini:

  • Doză mai mică = costuri mai mici.• Soluție ecologică cu levigare minimă.• Creștere uniformă datorită eliberării uniforme și contiunie.• Granule mici pentru o distribuție mai uniformă.• Poate fi aplicat odată cu semănatul într-o singură trecere.• Nu cauzează stres sistemului radicular în stadiu incipient de dezvoltare.• Conținutul ridicat de azot și fosfor favorizează înrădăcinarea și dezvoltarea timpurie corespunzătoare.

Rezultatele din loturile experimentale din România arată că, chiar și în doze mici, la floarea-soarelui și porumbul pot produce un randament de până la 10% ,respectiv 6%. În cazul culturilor de toamnă, putem controla cantitatea de azot ce ajunge la plantele tinere îmbunătățind astfel rezistența la iernar

Agromaster, utilizat ca îngrășământ de bază, poate crește veniturile la hectar prin îmbunătățirea cantității și calității culturii.

Află mai multe