Pekacid, full width image

O nouă soluție pentru îmbunătățirea calității apei de irigat

Calitatea apei joacă un rol major în procesul de producție agricolă. Având în vedere costurile impurturilor, nu este necesar să se demonstreze că o reducere a costurilor de producție cu câteva procente și o creștere a semnificată a producției reprezintă un beneficiu important pentru fermieri.

Cele mai importante proprietăți ale apei pentru irigat sunt valoarea pH, nivelul Ec și conținutul de carbonați și bicarbonați. Aceste valori determină într-o foarte mare măsură utilizabilitatea apelor, indiferent dacă apa se utilizează  pentru irigarea, fertilizare sau pentru tratamentele fitosanitare. Utilizarea apei dure poate duce la o eficiență slabă, solubilitate redusă, precipitatarea soluției sau duze înfundate. Astfel, o parte din apă și pesticidele și îngrășămintele dizolvate în apă s-ar putea să nu ajungă la plantă. Acest lucru reduce semnificativ eficacitatea tratamentelor și a fertilizării.

 

Utilizările Nova PeKacid

 

Color coded, image
Nova PeKacid reduce pH-ul și duritatea apei pentru irigații. Conținutul de acid fosforic neutralizează conținutul de bicarbonat al apei pentru irigații. Astfel, prevenind înfundarea duzelor, picurărilor și a conductelor. Trebuie precizat faptul că asimilarea substanțelor nutritive chelate și eficacitatea maximă a pesticidelor sunt realizate în intervalul de pH 5,5 - 6,8.

Hard water, image
Nova Pekacid este un îngrășământ CE solubil în apă care poate fi utilizat pentru fertilizarea tuturor culturilor Agricole. Datorită efectului său acidifiant, asigură o absorbție eficientă a fosforului chiar și în medii alcaline, atunci când pH-ul apei de irigație este peste 7. De asemenea, poate fi aplicat împreună cu îngrășăminte care conțin calciu și magneziu.

Soft water, image
Nova PeKacid poate fi utilizat și pentru curățarea sistemului de irigare. Acesta dizolvă rapid și eficient calcarul depus. Prin utilizarea regulată a Nova PeKacid sistemul de irigații funcționează la capacitate maximă pe tot parcursul perioadei de vegetație a culturilor. Asta face sistemul de picurare mai eficient decât efectuarea unei singure spălări la sfârșitul sezonului.

Utilizarea Nova PeKacid

Nova Pekacid poate fi amestecat și aplica concomitent cu azotat de calciu. PeKacid neutralizează bicarbonații din soluție aplicată și dizolvă depunerile de calcar, evitând astfel înfundarea liniei de picurare și a duzelor. Aceasta are o serie de avantaje cum ar fi performanțe mai mari, o durată mai mare de viață a sistemelor de irigare și pulverizare, distribuție uniformă și eficientă a apei pentru irigare și a îngrășămintelor. Un alt avantaj este că elimină și depozitele și blocajele care s-au format deja. În plus față de costul competitiv pe hectar, utilizarea Pecacid optimizează și pH-ul soluției de pulverizare și reduce nivelul de bicarbonați.

 

Doza generală recomandată ca îngrășământ foliar 0,05-1% (0,5-1 kg / 1000 l apă), doza pentru fertilizare prin picurare este 0,01-0,05% (0,1-0,5 kg / 1000 l apă), iar doza pentru curățarea sistemului de irigare 0, 3-0,5% (3,5 -5 kg ​​/ 1000 l apă)

 

Pekacid, full width image
Pekacid applikációk, image

Descărcați și aplicația PeKacid pentru a determina doza exactă!

Google Play

App Store

Pekacid, full width image
Advantages of Universol color range, image

Pentru că Nova PeKacid este un îngrășământ care nu conține azot, acesta permite controlul complet  al fertilizării cu azot (N), alegând să aplicați forma de azot potrivită, la momentul potrivit sau chiar să nu mai aplicati acest elemente dacă nevoile plantei impun acest lucru.

 

Beneficiile Nova PeKacid

  • Sursă bogată de P și K: concentrație foarte mare de nutrienți (60 unități P2O5 + 20 unități K2O, fără cloruiri)
  • Eeste ușor de transportat, manipulat, depozitat și aplicat. (nu este supus clasificării ADR)
  • Dizolvare rapidă și excelentă în apă, chiar și la temperaturi scăzute (solubilitate: 670 g / l la 20 ° C).
  • PeKacid ™ este cea mai bună alegere pentru soluri alcaline-calcaroase și pentru apa dură utilizată la irigare.
  • Optimizează nivelurile pH-ului și a bicarbonaților ale soluției de pulverizare, previne și dizolvă depunerile.

 

 

Află mai multe

 

 

Înscrieți-vă la newsletter pentru mai multe informații și sfaturi!
Contactați reprezentanții nostri pentru sfaturi personalizate!

 

Contactați-ne!

Pekacid, full width image

Solicitate de consiliere

Consultanții noștri sunt încântați să vă ofere sfaturi personalizate și recomandări. Vă rugăm să completați formularul de jos și vă vom contacta!

Reprezentat România

Irinel Lincă

Telefon: +40 726 689 752

Email: Linca.Irinel@icl-group.com

Reprezentant Republica Moldova

Vasile Ciobanu

Telefon: +373 690 66 511

Email: Linca.Irinel@icl-group.com

Află mai multe