Ceapă

Cultivarea cepei

Ceapa necesită potasiu în aceași proporție ca azotul, iar calciul trebuie aplicat în cantități ridicate. Disponibilitatea nutrienților este foarte importantă pentru formarea bulbilor. În această fază sunt necesare doze ridicate de azot și potasiu. Aroma specifica este obținută prin aplicarea îngrășămintelor cu sulf, dar care au o cantitate redusă de azot amoniacal. Sistemul radicular este slab dezvoltat, din această cauză îngrășămintele trebuie aplicate la 10-15 cm sub sământă.

Cea mai potrivită rețetă de fertilizare pentru cultura de ceapă este una ce conține îngrășăminte cu eliberare controlată și îngrășăminte foliare. De asemenea, fertilizarea cu îngrășăminte hidrosolubile este utilizată în anumite zone.

 

Fertilizarea de bază

Pentru fertilizarea de bază aplicată prin împrăștiere este recomandată utilizarea îngrășămintelor cu eliberare controlată. În funcție de formulă acestea furnizează nutrieți pentru o perioadă de 2-3 sau 5-6 luni în funcție de nevoile plantelor. De asemenea, Agromaster poate fi aplicat pe rând, la o distanță de 15 cm față de plantă. Nu aplicați Agromaster când este instalată o folie de mulcire.

 

Fertilizarea foliară

Ceapa are un sistem radicular slab dezvoltat care are dificultăți în a extrage nutrieții din sol. Aplicarea fertilizărilor foliare cu Agroleaf Power în fazele corespunzătoare previne apariția carențelor de macro și microelemente, care pot duce la o producție scăzută și o perioadă scurtă de păstrare.

 

 

Află mai multe