Rădăcinoase

Cultivarea rădăcinoaselor

Rădăcinoasele cresc și se dezvoltă în condiții de temperaturi cuprinse între 15 și 18 grade Celsius. Temperaturi mai ridicate sunt necesare dacă cultivăm aceste plante pentru frunze sau pentru sământă. Rădăcinoasele se dezvoltă bine în soluri ușoare, bine drenate și bogate în materie organică. Solurile nisipoase fertile permit rădăcinilor să crească adânc și corespunzător. Pentru o dezvoltare ideală pH-ul solului trebuie să fie cuprins între 6.5 și 7.5.

Rădăcinoasele au nevoie de cantități ridicate de potasiu și calciu. Raportul între potasiu, calciu și azot este de 2-2-1 sau 3-3-1. O cantitate corespunzătoare de potasiu asigură fermitate și gust rădăcinilor.

 

Fertilizarea de bază

Rădăcinoasele au cerințe medii spre ridicate fată de nutrienți. Astfel este recomandată aplicarea unei fertilizări de bază cu îngrășăminte cu eliberare controlată ce asigură o nutriție constantă cu macroelemente timp de 1-3 luni de la aplicare. În același timp, Agromaster are și avantajul unei furnizări rapide a nutrienților datorilă peliculării parțiale.

 

Fertilizarea foliară

Aplicarea unei fertilizări corecte este foarte importantă în cazul rădăcinoaselor. Acest lucru este impotant atât pentru o producție de calitate, dar si din cauza faptului că aceste plante au tendința de a acumula metale grele și nitrați. Rădăcinoasele sunt predispuse la apariția carențelor de Cupru, Bor și Zinc. Carența de Cupru se manifestă prin culoare necorespunzătoare, deformare, uscarea marginilor frunzelor și tulburări de creștere.

În absenta Borului mugurele apical moare. Carența de Zinc scade producția, în special în sezonul rece. Aplicarea fertilizărilor foliare cu Agroleaf Power în fazele corespunzătoare este cea mai rapidă și eficientă metodă pentru a prevenii apariția carențelor de macro și microelemente.

 

Află mai multe