Agromaster Start Mini la cultura de grâu

O buna strategie de utilizare a îngrășămintelor microgranulate peliculate asigură un bun start al culturii

În perioada semănatului fermierii se gândesc la toate variabilele, precum si la tratamentele din toamnă. Știm că există specii de buruieni (mac, obsiga,iarba vântului, etc.) care sunt din ce în ce mai rezistente la multe dintre substanțele active ale erbicidelor de pe piață.

Trebuie să ținem cont de faptul că, așa cum ne spun multe dintre companiile care comercializează erbicide, trebuie să luprăm împotriva acestor buruieni rezistente din diferite perspective, iar una dintre ele este fertilizarea. Dacă aplicăm îngrașăminte pe întreaga suprafața, fără a localiza îngrasamantul, favorizam proliferarea acestor buruieni pe parcelele noastre. Prin urmare, cel mai bine este sa se fertilizeze doar cultura pe care o vom semăna.

În acest sens, în fiecare zi vedem o mai mare diversificare a modelelor de semănători combinate care ne permit sa efectuam semănatul împreună cu fertilizarea. Din experiența noastră îndelungata cu utilizarea acestui tip de sistem de semănat, inclusiv semănatul directa , am observat că putem contrala buruienile mai eficient.

Dar avem întotdeauna aceleași întrebari care niciodată nu capătă un răspuns și în cele din urma ajungem să facem aceleași greșeli în fiecare an. Prin urmare, trebuie să clarificam întrebarile pe care ni le adresam an de an: Ce fel de îngrasamant sa folosim la semănat și cum sa il aplicam?

Tipuri de îngrașăminte aplicate la semănat

În primul rand, trebuie să ținem cont de faptul că îngrașămintele folosite la semănat, aplicate corect, reprezinta intre 30-40% din producția finala a culturii de cereale păioase. 60-70% din acest procent este bunei alegeri a îngrășămintelor și aplicarea lor în faza corectă.

Recomandarea ICL Specialty Fertilizers este sa se utilizeze unui îngrășămant cu aplicare localizată la semănat.

 Este foarte important ca azotul sa fie disponibil un timp cat mai îndelungat pentru ca fosforul aplicat să nu se blocheze datorită unui sol cu un pH ridicat. Pentru aceasta am dezvoltat noua tehnologie E-max, specifica pentru pelicularea azotului și tehnologia Resin, care ne permite sa peliculăm MAP .Ambele tehnologii reprezinta cheia pentru ca eliberarea controlata a acestor nutrienți sa fie eficienta și constantă.

Vă recomandăm să aplicați la semănat îngrășământul Agromaster Start Mini 12-44-0+5SO3| cu longevitate 1-2 luni.

Doza recomandate:

În cazul îngrasamintelor cu eliberare controlata  Agromaster Start Mini, putem reduce dozele pana la 20-30 kg/ha. Aplicarea acestor doze mici la semănat ne permite să îmbunătățim condiționalitatea și să putem crește unitățile de îngrasamant  aplicate culturii noastre. Este o modalitate de a proteja mediul și, mai presus de toate, de a evita contaminarea zonelor deja vulnerabile.

 

Află mai multe