Vinete

Cultivarea vinetelor

Această cultură preferă variațiile mici de temperatură având o temperatură optimă de creștere de 21–29 ºC. Răspunde pozitiv la solurile bine drenate cu textură medie și bună aerare. Are nevoie de soluri bine pregătite și-n adâncime deoarece această cultură dezvoltă o rădăcină pivotantă puternică cu un sistem de rădăcini secundare care nu se extind considerabil. Vinetele necesită niveluri ridicate de potasiu pe care-l extrage din sol cu aproximativ 40% mai mult decât azotul.

De asemenea, acestă cultură are nevoie de o buna expunere la soare. Lipsa luminii poate cauza avortarea florilor. În cazul în care cultura se înființează în câmp, trebuie să ținem cont de curenții de aer. Calitatea producției poate avea de suferit din acestă cauză.

 

Fertilizarea de bază

Pentru fertilizarea de bază aplicată prin împrăștiere este recomandată utilizarea îngrășămintelor cu eliberare controlată. În funcție de formulă acestea furnizează nutrieți pentru o perioadă de 2-3 sau 5-6 luni în funcție de nevoile plantelor. De asemenea, Agromaster poate fi aplicat pe rând, la o distanță de 15 cm față de plantă.

 

Fertirigare

În completarea fertilizării de bază se recomandă aplicarea fertilizării prin picurare. Această metodă completează fertilizarea de bază, furnizând cantități ridicate de nutrienți în apropierea sistemului radicular împreună cu apa de irigat.

 

Fertilizarea foliară

Fertilizarea foliară este utilizată în tehnologia de cultură datorită ușurinței de aplicare și posibilitatea de amestecare cu produse de protecție a plantelor. Fertilizarea foliară asigură nutrienți atunci când sistemul radicular nu poate extrage nutrienții din sol (secetă, temperaturi scăzute, etc.)

 

Află mai multe