Varză

Varza pentru căpățână (Brassica oleraceea var. capitata) se cultivă în aproape toate regiunile din România. Țara noastră fiind una din principalele țări cultivatoare din Europa cu peste 45000 de hectare cultivate. Deși suprafețele cultivate cu speciile din Familia Brassicaceae nu au crescut, producția obținută este din ce în ce mai mare. Varza aparține culturilor cu cerințe ridicate fată de nutrienți. Azotul și potasiul sunt necesare în cantități mari, calciu este cerut în aceeași proporție ca și potasiul. Nu trebuie să uităm să aplicăm sulf, bor și molibden. Știm cu toții că acestea au un rol esențial în formarea și creșterea căpățânii.

Fertilizarea de bază

Pentru fertilizarea de bază aplicată prin împrăștiere este recomandată utilizarea îngrășămintelor cu eliberare controlată. În funcție de formulă acestea furnizează nutrieți pentru o perioadă de 2-3 sau 5-6 luni în funcție de nevoile plantelor. De asemenea, Agromaster poate fi aplicat pe rând, la o distanță de 15 cm față de plantă

Fertirigare

În completarea fertilizării de bază se recomandă aplicarea fertilizării prin picurare. Această metodă completează fertili-zarea de bază, furnizând cantități ridicate de nutrienți în apropierea sistemului radicular împreună cu apa de irigat.

Fertilizare foliară

Fertilizarea foliară este utilizată în tehnologia de cultură datorită ușurinței de aplicare și posibilitatea de amestecare cu produse de protecție a plantelor. Fertilizarea foliară asigură nutrienți atunci când sistemul radicular nu poate extrage nutrienții din sol sau când ne dorim să corectăm sau să prevenim rapid carențele nutriționale.

 

Află mai multe