Viță de vie

Cultivarea viței de vie

Vița de vie se cultivă în țara noastră atât pentru strugurii de masă cât și pentru producerea vinului. Această cultură preferă un climat cald și uscat, cu un sezon lung de creștere. Rezultate bune se obțin pe soluri bine permeabile, cu adâncime suficientă (minim 75-100 cm). pH-ul ideal este în jur de 6,5.
În primii doi ani de la înființarea viței de vie este necesar să se asigure o aprovizionare suficientă și ușor disponibilă de fosfor. Acest element fiind esențial pentru înrădăcinarea plantelor tinere.

Plantele mature suferă în special primăvara în perioadele de creștere intensă. În acestă perioadă vița de vie are nevoie de cantități mari de nutrienți,iar aceștia nu pot fi preluați de sistemul radicular din solurile reci. Astfe, pot apărea carențe de Fe, Mg, P și N. N. De asemenea, fertilizarea cu bor importantă. Nu trebuie uitat rolul potasiului. În cazurile grave struguriile nu se mai coc.

Dacă podgoria are implementat un sistem de irigare prin picurare, aplicarea îngrășămintelor poate fi realizată ușor asigurând o aprovizionare echilibrată cu nutrienți necesari. Cele mai bune rezultate se obțin prin combinarea fertilizării de bază cu fertirigarea și cu aplicarea îngrășămintelor foliare.

 

Fertilizarea de bază

Îngrășămintele cu eliberare de nutrienți controlate sunt un mod ușor și sigur de a furniza nutrienți podgoriei timp de până la doi ani. Agroblen înglobează tehnologia RESIN ce asigură programarea exactă a eliberării de nutrienți în funcție de nevoile plantelor,eficientizând utilizarea nutrienților. Azotul, Fosfor și Potasiul din acest îngrășământ sunt peliculate 100%, astfel încât Agroblen poate fi introdus direct în groapa de plantare, în contact direct cu sistemul radicular fără să îl afecteze.

 

Fertirigare

Pentru a obține rezultate maxime, este necesar să aplicați îngrășăminte hidrosolubile odată cu apa de irigat. Fertirigarea face posibilă dozarea substanțelor nutritive foarte precis și crește randamentul printr-o aprovizionare exactă cu nutrienți. În același timp, reduce cantitatea de nutrienți aplicați datorită pierderilor mai mici prin scurgere sau evaporare.

 

 

Află mai multe