Salată

Cultivarea salatei

Salata este o cultură cu o creștere rapidă, cu un ciclu de 45-70 zile. Acestea plante se simt cel mai bine la temperaturi cuprinse între 15 și 20 grade Celsius. Unele varietăți de salată iceberg nu formează căpățâni în condiții de temperaturi ridicate.

Culura de salată necesită un sol bine pregătit care să permită o bună inrădăcinare și să susțină creșterea. Salata se simte cel mai bine pe soluri fertile, cu un pH cuprins între 6 și 7. Aceste plante sunt foarte sensibile la un nivel ridicat de săruri. Solurile trebuie să aibă o conductibilitate electrică mai mică de 2. Au nevoide de trei ori mai mult potasiu decât azot.

 

Fertilizarea de bază

Această categorie de plante este extrem de sensibilă la carențele de microelemente. Lipsa microele-mentelor se manifestă prin arsuri ale marginilor frunzelor, plantele nu mai formează căpățână, creșterea este încetinită sau chiar creștere nivelului de nitrați care sunt foarte dăunători sănătății.

 

Fertilizarea foliară

Fertilizarea foliară este utilizată în tehnologia de cultură datorită ușurinței de aplicare și posibilitatea de amestecare cu produse de protecție a plantelor. Aplicarea fertilizărilor foliare cu Agroleaf Power în fazele corespunzătoare este cea mai rapidă și eficientă metodă pentru a prevenii apariția carențelor de macro și microelemente.

Află mai multe