Sfaturi pentru cultura de ardei

Culturilor de ardei cultivate in spatii neincalzite au fost infintațate!

Majoritatea soiurilor și hibrizilor au cerințe comune, insa la un moment dat unii hibrizi/soiuri pot avea nevoi mai speciale.

Un singur lucru stim sigur: ne dorim să avem o cultură timpurie si de calitate care să satisfacă nevoile consumatorilor. Pentru a atinge aceste obiective trebuie sa asiguram,inca de la inceput, bazele pentru o crestere corespunzatoare si o fructificare continua.

Inca de la inceputul culturii raportul intre N:P:K este foarte important. Valoarea ideala este de 1:2:1, insa pana la prima recoltare il putem mentine la valorea 1:1.5:1.

Cea mai eficinta metoda de fertilizare astfel incat sa aveti posibilitatea de a mentine acest raport este fertirigarea.

Agrolution imbunatateste disponibilitatea substantelor nutritive si are formule care previn deficientele de magneziu si calciu. Toate elementele din ingrasamant sunt chelate si sunt dintre cele mai pure. Agrolution Special 14-8-22+5CaO+2MgO+ME previne depunerile si blocajele in sistemul dvs. de irigare datorita puritatii, solubilitatii si efectului sau acidifiant.

Prin efectul sa acidifiant deblocheaza anumente elemente ce pot fi indisponibile plantelor la un anumit moment (seceta,temperaturi extreme, diferente mari de temperatura).

Frunzele usor ondulate ale plantei prezentate în imagine prezintă o usoara carenta de Calciu. Chiar daca nu este o carenta avansata,indica o usoara lipsa ce este nevoie sa fie rezolvata.

Schimbările climatice sunt tot mai vizibile și perceptibile. Chiar dacă în ultima perioadă s-au înregistrat precipitații, valorile umidității din sol sunt încă scăzute. Iar acum ne confruntăm cu altă problemă: diferente de temperatura intre zi si noapte.

În aceste condiții, în culturile aflate în stadii incipiente de vegetație, se poate instala carența de fosfor. Semnele apar, inițial, pe frunzele mature și sunt reprezentate de colorații rosu-violet sau chiar vișiniu închis. Fosforul este unul dintre macroelementele esențiale pentru creșterea plantelor, fiind implicat în diviziunea celulara, dezvoltarea sistemului radicular, fructificarea si formarea semințelor, totodata ajutand si coacerea timpurie.

Datorită condițiilor climatice sistemul radicular nu poate prelua fosforul din sol,iar privarea plantei de acest element afectează direct producția. Astfel, pentru a corecta acestă carență se recomandă aplicarea unui îngrășământ foliar cu fosfor.

Agroleaf Power High P 12-52-5 + ME asigura o absorbție rapida, o puritate ridicata și o tehnologie avansata. Datorită tehnologiei DPI (Double Power Impact) și complexului M-77, Agroleaf Power stimulează metabolismul plantelor, crește rezistența, dezvoltă aparatul foliar și determină dezvoltarea unui sistem radicular puternic.

 

Află mai multe