De ce să folosiți Nova Pecacid? De ce este bine pentru tine și pentru cultura ta …?

Ce face Nova Pekacid?

PeKacid este un produs patentat de ICL, în esență fiind un „acid solid” care poate fi utilizat pentru a înlocui acidul fosforic convențional. Compoziție acidă (pH = 2,2), fără azot, sodiu și clor, cu o structură cristalină și perfect solubil în apă.

Se recomandă utilizarea pe soluri calcaroase  sau atunci când se utilizează apă cu un conținut ridicat de bicarbonat.

Ateție Nova Pekacid este foarte acid, 240 de grame de PeKacid reduc 61 g / litru de HCO3.

Consistența sa cristalină permite o aplicare mai ușoară, mai sigură și mai eficientă, nu arde și este mai ușor de depozitat sau transportat. O caracteristică specială a Nova Pekacid, pe lângă eficiența sa, este costul surprinzător de redus pe hectar, ceea ce înseamnă o eficiență economică ridicată.

  • Scade nivelul pH-ului apei (efect acidifiant) și scade conținutul de H2CO3 (dedurizarea apei)
  • Oferă o sursă de fosfor și potasiu ușor accesibilă pentru plante
  • Poate fi amestecat cu îngrășăminte care conțin calciu și magneziu
  • Costul pe hectar este surprinzător de mic
  • Îndepărtează stratul de ceară al frunzei permitânt realizarea unor tratamente sau fertilizări foliare mai eficiente

De ce este importantă utilizarea Nova Pecacid în cultura de grâu?

În cazul grâului de iarnă, pe lângă azot, fosforul joacă cel mai mare rol în creșterea producției. Acest elemente este extrem de important la începutul primăverii. Sporuri semnificative de producție  pot fi realizate prin aplicarea fosforului la momentul / etapa potrivită de dezvoltare. Solurile din România pot avea un conținut ridicat de fosfor, dar în medie doar 5% din acestea sunt disponibile și pot fi preluate de plante. De asemenea, solurile reci, băltirile sau pH-ul solului pot bloca absorbția acestui element. În cazul unei primăveri reci, aplicare unei fertilizări foliare cu fosfor este o operațiune extrem de eficientă. Nutrieția foliară poate salva cultura în condițiile în care absorbția foliarp este blocată.

 

De ce este importantă aplicarea unui produc cu efect acidificant cum este Nova Pecacid ?

Îngrășămintele cu efect acidifiant, cum ar fi Nova Pekacid, nu se aplică singure ci cu alte produse, în special de protecție a plantelor. Cu toate acestea, pH-ul ridicat și conținutul de bicarbonat al apei afectează negativ eficacitatea îngrășămintelor și a pesticidelor. Pe lângă sursa ușor accesibilă de fosfor, utilizarea Nova Pekacid reglează pH-ul și nivelul de bicarbonați al apei. Astfel, crescând eficiența economică a culturii. Mai mult, acidul fosforic din compoziția Nova Pekacid ajută la menținerea curată a duzelor, previne înfundarea liniilor de picurare și dizolvă orice depuneri. Caracteristica specială a Nova Pekacid este că poate fi amestecat direct cu azotat de calciu.

Sfaturi de aplicare:

Este recomandat să dizolvați prima dată Nova Pecacid în timpul amestecării, deoarece după ajustarea pH-ului celelalte ingrediente active sunt mai solubile. Nu este nevoie să utilizați nicio altă substanță de ajustare a pH-ului în timpul utilizării Nova PeKacid.

Pentru a calcula cantitatea exactă de PeKacid vă recomandăm aplicația noastră mobilă, care poate fi descărcată pe smartphone-ul dumnevoastră din magazinele Google Play și App Store. Trebuie doar să cunoașteți calitatea apei dumneavoastră.

 

Pentru informații și recomandări nu ezitați să ne contactați!

Află mai multe