Cultivarea cartofului
Cartoful crește și se dezvoltă în diferite condiții pedo-climatice, însă se simte cel mai bine când temperaturile sunt cu-prinse între 15 și 20 grade Celsius, solurile sunt usoare, bine drenate și bine aerate.
pH-ul optim al solului este cuprins între 5 și 6. Solurile ușor alcaline pot afecta calitatea cojii, iar în condițiile puternic alcaline pot cauza carențe de microelemente. Cartofii sunt sensibili la cloruri și au nevoie de cantități ridicate de azot și potasiu. Fertilizarea cu îngrășămite ce conțin calciu asigură o calitate ridicată și prelungesc perioada de păstrare a tuberculilor.
Fertilizarea de bază
Cartofii sunt cultivați cu succes într-o varietate de condiții climatice și pedologice pe tot teritoriul României. Sțim că cele mai bune rezultate se obțin atunci când aplicăm o tehnologie corectă.
Agromaster asigură o nutriție constantă dependentă de nevoile plantei. Astfel,recoltarea poate avea loc până la 7–10 zile mai devreme,tuberculii sunt uniformi au greutatea optimă și au un aspect comercial potrivit, iar randamentul este mai mare datorită nutriției controlată și continuă.
Fertilizarea foliară
Fertilizarea foliară este utilizată în tehnologia de cultură datorită ușurinței de aplicare și posibilitatea de amestecare cu produse de protecție a plantelor. Fertilizarea foliară asigură nutrienți atunci când sistemul radicular nu poate extrage nutrienții din sol (secetă, temperaturi scăzute, etc.)